Rössle – Usisavači za vatrogastvo 2023
12 ožujka, 2023
Kamera za Tehničko spašavanje FL360
21 kolovoza, 2023
Prikaži sve

Sonar Aquaeye

AQUAEYE® tvrtke VodaSafe napredni je sonar podvodni skener koji koristi najnoviju tehnologiju sonara kao i umjetnu inteligenciju za prepoznavanje ljudskih tijela pod vodom i u vodama s lošom vidljivošću. AQUAEYE® je prvi sonar za potragu i spašavanje te vrste i pomaže osobama koje prve odgovaraju u spašavanju iz vode. Pogodan je za misije spašavanja i izvlačenja žrtava čak i iz zagađenih voda

Ovaj lagani, prijenosni podvodni sonar idealan je za hitne intervencije u misijama potrage i spašavanja. Spašavanje na vodi, omogućuje spasiocima vrlo brzi pregled do 8000 m2 vodenog prostora, lociranje potencijalnih žrtava u kratkom vremenskom razdoblju. Prednost korištenja AQUAEYE® je brza procjena situacije pod vodom i koordinacija spasilačkih snaga koja štedi resurse.

Opis

Timovi za spašavanje i oporavak iz vode ulažu u AQUAEYE® iz tri razloga:

  • Ubrzavanje spašavanja i oporavka
  • Povećati sigurnost vlastitog tima
  • Smanjuje potrebne resurse za spašavanje

AQUAEYE® koriste spasioci iz vode, potoka, vatrogasne službe, agencije za tehničko spašavanje, spasioci, policija, organizacije za pomoć i timovi za potragu i spašavanje. AQUAEYE® je prvi i jedini nosivi sonar na svijetu koji koristi AI za specifično traženje ljudi u vodi.

AQUAEYE® – KOJE SU NAJVEĆE PREDNOSTI
VELIKO PODRUČJE PRETRAGE
Uz AQUAEYE , do 8000 kvadratnih metara vodene površine može se pretražiti i procijeniti u manje od 5 minuta. AQUAEYE je alat za hitne intervencije koji vam pomaže koordinirati svoje spasilačke snage. Najprije pregledavajući situaciju pod vodom, možete usmjeriti svoje spasioce na mjesto gdje je AQUAEYEUMJETNA INTELIGENCIJA
identificirala potencijalnu žrtvu AQUAEYE koristi umjetnu inteligenciju da odluči koji odjeci odgovaraju onima ljudskog tijela i prikazuje položaj potencijalnih žrtava na ekranu . Udaljenost, smjer i približna dubina mogu se odrediti i koristiti za brifiranje stručnjaka za spašavanje. Dodatne informacije o situaciji mogu se dobiti iz sonarnog prikaza neobrađenih podataka – EchoMap

SPAŠAVANJE I OPORAVAK
Žrtvu nije uvijek moguće spasiti živu. AQUAEYE povećava te šanse, ali nije jamstvo da ćete spasiti nekoga živog. Ipak, AQUAEYE može i koristi se ne samo za spašavanje već i za traženje i izvlačenje žrtava.

SONARTECHNICS
AQUAEYE odašilje sonarni puls na dubinu ili udaljenost od 50 metara i procjenjuje povratni eho koristeći najsuvremeniju sonarnu tehnologiju potpomognutu umjetnom inteligencijom. AQUAEYE označava potencijalne žrtve s X, a mete koje nisu jasno identificirane, ali imaju velike šanse da budu žrtve s O.

SIGURNOST TIMA
S AQUAEYE prijenosnim sonarnim uređajem za spašavanje, spasioci mogu identificirati potencijalne žrtve po prvi put unutar nekoliko sekundi nakon potapanja u vodu. Ova promjena u taktici potrage u spašavanju iz vode može pozitivno utjecati na sigurnost vašeg spasilačkog tima jer je voda često opasno mjesto. Stoga, što manje spasilaca mora ući u vodu, to ste sigurniji i trebate manje sredstava. Ove činjenice su posebno važne nakon prirodnih katastrofa.

DOBRA ČITLJIVOST
Rad s AQUAEYE vrlo je jednostavan i uređaj je brzo spreman za uporabu. Zasloni imaju pozadinsko osvjetljenje i nude visok kontrast te su čitljivi čak i pod vodom. Rad i tumačenje rezultata pretraživanja AQUAEYE treba uvježbati, ali nakon otprilike 2 sata treninga, postići ćete rezultate visoke kvalitete u složenim situacijama.

DETALJNO SKENIRANJE SONAROM
Nije uvijek moguće prići dovoljno blizu stijenama sa skupim sonarom za bočno skeniranje. Ili se morate brinuti o korištenju u luci između brojnih prepreka. Također može biti nerazborito postaviti takav sonar ispod pristaništa. Tu dolazi AQUAEYE, idealan za traženje, spašavanje ili izvlačenje žrtava na takvim mjestima.

AQUAEYE® – TEHNIČKI PODACI I INFORMACIJE

Sonar: Dugi domet 10 m do 50 m
Sonar: Srednji domet 4 m do 20 m
Sonar: Kratki domet 2 m do 10 m
Zaštita: IP68 – 5 m

Baterija: Zatvoreni litij-ionski punjač baterija
Uključena bežična stanica za punjenje
Vrijeme punjenja: 2-3 sata nakon pražnjenja
Vrijeme pretraživanja: 12 sati aktivnog pretraživanja po punjenju

Težina: 1,4 kg
Jamstvo: 2 godine
Kutija za pohranu: AquaEye® Custom Hardcase

Način vizualizacije podataka 1: Ciljni prikaz Ciljani

prikaz Prioritetno ciljanje temeljeno na umjetnoj inteligenciji

Način vizualizacije podataka: Prikaz eho karte

Zaslon: LCD ekran . Frekvencija sonara s automatskim osvjetljenjem: 100 kHz do 400 kHz
Težina: Pluta – 1,4 kg