Visokotlačni moduli

 • Visokotlačni modul ORTZEN HDL 200

  OERTZEN HDL 170 visokotlačni modul

  sastoji se od spremika zapremnine  100 litara vode (ili više prema potrebi kupca), čeličnog okvira sa gumenom oblogom. Modul pokreče  1-cilindričnim četverotaktnim benzinskim motorom snage 9.6 kW/13ks sa pregledom tlaka ulja u motoru, poteznim užetom za pokretanje i metalnim spremnikom kapaciteta 5 litara.

  3-cilindrična klipna pumpa ostvaruje protok od 21 l/min te se sastoji od keramičkih klipova, mesingane glave, nehrđajučih ventila, ulaza za pjenu (3%) sa ventilom za regulaciju, sigurnosnog elementa kao zaštita protiv pregrijavanja pumpe i sa rasteretnim ventilom koji otvara kružni tok unutar pumpe u trenutku kada se prestane koristiti mlaznica a pumpa radi.

  U ponudi imamo rezervne dijelove za sve ORTZEN modele.

 • Visokotlačni modul Ortzen HDL 250

  OERTZEN HDL 250 visokotlačni modul za gašenje požara sastoji se od čeličnog kučišta sa gumenom oblogom. Modul  pokreče  2-cilindarskim 4-taktnim benzinskim motorom snage 13.2 kW/18ks sa kontrolom pritiska ulja, električnim i ručnim pokretačem, metalnim spremnikom za gorivo zapremnine 5 litara te regulacijom okretaja pumpe (1450 o/min).

  Tro-cilindarska klipna pumpa ostvaruje protok od 23 l/min, a sastoji  se od keramičkih klipova, mesingane glave, nehrđajučih ventila, ulaza za pjenu (3%) sa ventilom za regulaciju, sigurnosnog elementa kao zaštita protiv pregrijavanja pumpe i sa rasteretnim ventilom koji otvara kružni tok unutar pumpe u trenutku kada se prestane koristiti mlaznica a pumpa radi.

  U ponudi imamo i rezervne dijelove.

 • Visokotlačni modul Q-attack 40/40 Compact

  Kompaktni modul sa vodenom pjenom,spremnikom vode od 200 litara i 20-litarskim spremnikom za pjenilo. Prikladan sustav za prebacivanje vodene pjene, jednostavan sustav za odabir koncentracije koncentrata pjene (3 ili 6%), brzo vitlo od 60 metara i male dimenzije čine ga idealnim rješenjem za lagane vatrogasne automobile ili šumska vozila. Lagana konstrukcija (nosiva masa bez vode i sredstva za pjenjenje oko 146 kg) omogućuje brzo postavljanje modula  na terenska vozila. Zahvaljujući ugradnji na šinje, uređaj se može izvaditi iz vozila u roku od nekoliko minuta.

  Modul je opremljen Briggs & Stratton motorom s električnim pokretačem i pumpom od 40 bara kapaciteta 40 litara / min.

  Mlaznica sadrzi nastavak za pjenu s patentiranim QFR (Quick Foam Release) sustavom.

 • Visokotlačni modul za gašenje Q-attack 60/40

  Uređaj za gašenje vodenom pjenom visokih performansi, malih dimenzija i lagane strukture (vlastita težina: 78 kg). Opremljen prikladnim sustavom za prebacivanje vodene pjene i jednostavnim sustavom za odabir koncentracije pjenaste koncentracije (3 ili 6% otopine). Kompaktni dizajn olakšava ugradnju u lagana vatrogasna vozila, šumska vozila. Modularni dizajn omogućuje kombiniranje agregata Q-attack 60/40 s bilo kojim spremnicima za vodu i brzom navalom za gašenje.

  Modul je opremljen motorom Briggs & Stratton s električnim pokretačem i pumpom od 40 bara kapaciteta 60 litara / min.

  Preporučujemo upotrebu mlaznice opremljene integriranim nastavkom za pjenu s patentiranim sustavom QFR (Quick Foam Release).